خانم شیرین تمله، کارشناس آزمایشگاه نانوی پژوهشسرای پروفسور شمسیپور در گفتگو با بخش خبری باشگاه نانو گفت: «برای بررسی عوامل موثر در افزایش علاقه دانشآموزان به فعالیتهای نانو، یک کلاس هدف در پایه دهم در نظرگرفته شد و سه کلاس آموزشی متفاوت برای دانشآموزان در فواصل یک هفتهای برگزار گردید. در هر جلسه، قبل و بعد از هر آموزش، میزان تمایل و علاقمندی شرکتکنندگان به زمینههای متفاوت تحقیقاتی، علمی و آموزشی به عنوان فاکتور مهم ثبت شد. در اولین جلسه آموزشی، ابتد تنها حدود 2 درصد از شرکتکنندگان اطلاعاتی در مورد نانو فناوری داشتند که حاصل سمینارهای آموزشی در مقاطع قبلی بوده است. این گروه کسانی بودند که اخبار روز علمی جهان را در مورد نانو دنبال میکردند و علاقمند به آموزش و ادامه فعالیت علمی در این زمینه بودند.»
به گفته خانم تمله در اولین جلسه، مفاهیم پایه نانو، خواص مواد در مقیاس نانو، روشهای کلی ساخت نانوساختارها و اطلاعات مختصری در مورد حوزههای کاربرد این مواد بیان شد. در پایان جلسه میزان تمایل و علاقمندی دانشآموزان به فعالیت در زمینههای متفاوت نانو تا حدود 20 درصد افزایش یافت.
در ادامه بررسی عوامل موثر بر میزان اشتیاق دانشآموزان دومین جلسه آموزشی با فاصله زمانی 1 هفته برگزار شد. در این جلسه تمرکز روی ایجاد ارتباط بین مطالب کتابهای درسی و مفاهیم نانو و نیز بیان کاربرد نانو در پزشکی ، الکترونیک، صنعت ساختمان، کشاورزی، داروسازی، محیط زیست، بیوتکنولوژی، صنعت دفاعی و غیره بود.
کارشناس پژوهشسرای شمسیپور افزود: «همانگونه که انتظار میرفت، درصد تمایل شرکتکنندگان تا 40 درصد افزایش یافت. و در نهایت، جلسه پایانی با فاصله زمانی 1 هفته برگزار شد، نتایج جالب و فراتر از انتظار برگزارکنندگان بهدست آمد. در این مرحله تاکید بر روی کارهای عملی، آزمایشگاهی و نتایج المپیادهای نانو بود. چگونگی برگزاری مرحله عملی المپیاد نانو، عنوان آزمایشها و طرحهای تحقیقاتی نانو که از موضوعات علمی روز دنیا است از موثرترین عوامل در افزایش علاقمندی دانشآموزان تا حدود 85 درصد بود.»
خانم تمله ضمن بیان این که این تحقیق فاکتورهای مهم در عدم موفقیت پژوهشسراها، مدیران آموزشی و مسئولان زیربط در جذب و حفظ دانشآموزان مستعد را نیز بررسی کرده، افزود: «این نتایج میتواند در اختیار این گروهها قرار گیرد. علاوه بر این راهکارهای لازم برای رفع این مشکلات از طریق گروه نانوفناوری پژوهشسرای پروفسور شمسیپور ناحیه 3 کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفته است که میتواند در اختیار علاقمندان قرار گیرد.»